Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

EVS ENERGY

 MEDIUM EN SPIRITUEEL COACH IN WEERT

POSTS

Energiejournaal

view:  full / summary

Schorpioenenergie nader bekeken

Posted on November 22, 2022 at 9:25 AM

Lieve mensen,

Vandaag eens even stilgestaan bij Schorpioen-energie en wat dat inhoudt in de praktijk:


Voor veel mensen met Schorpioen-energie is het leven een strijd. Het lijkt wel of het nooit ophoudt, het opbloeien, de neergang, het laten gaan en het opnieuw opbouwen. In de spiraal zitten van telkens iets nieuws beginnen, voelen dat het niet werkt, in het duister tasten, niet weten waar het heen moet, stilstaan, stoppen en dan toewerken naar de vernieuwing. Opgeven is geen optie. En wat het einde leek te zijn, is dat uiteindelijk toch niet: verrassing! Ik heb het hier over Schorpioen-energie in z’n zuiverste vorm. Herken je dit?


Wanneer je in de fase "op weg naar het einde" zit (lees: in de achtbaan) wordt het echt spannend. Je voelt aan dat dit niet lang kan gaan duren, maar je wilt vasthouden aan wat je nog hebt. Je wilt zekerheid houden, maar dat kost flink wat energie. Uiteindelijk realiseer je je dat je dit niet vol gaat houden. Je móet loslaten. Eigenlijk weet je het wel: er bestaat geen totale zekerheid, alleen voortgang en ontwikkeling.


De hierboven beschreven energie kun je voelen in de relatie met je partner, kinderen, vrienden, werk, persoonlijke ontwikkeling, noem maar op. Als je zelf genoeg vertrouwen hebt en durft te springen om naar de volgende fase te gaan, wacht je nieuwe energie en doe je een stap naar verdere ontwikkeling. Vaak overzie je veel later pas waarom je die sprong moest wagen en krijg je duidelijkheid dat juist die ervaring je heeft gebracht waar je nu bent.


Veel mensen hebben moeite om los te laten en die nieuwe stap te doen. Dat is heel begrijpelijk, want loslaten heeft iets engs in zich. Je weet niet wat er op je af komt en wat de gevolgen precies zijn. Je kunt bij mij terecht om hier meer duidelijkheid over te krijgen. Ik geef je inzicht in je eigen processen, die je baken zijn om bij je bedoelde bestemming aan te komen.


Een voorbeeld: Je bent niet meer blij met je werk. Je staat ’s ochtends op met een zwaar gevoel, vertrekt met tegenzin, je rijdt steeds de file in, je collega’s doen onaardig of zijn irritant, je doet je best, maar het schiet niet op, alles zit tegen, de taken groeien je boven het hoofd, je baas spreekt je continu aan, je krijgt geen promotie of vast contract zoals beloofd, je auto houdt ermee op, je krijgt ongelukjes, je wordt ziek … Natuurlijk negeer je deze aanwijzingen zolang mogelijk, omdat je bang bent. Bang om dit werk (lees: je zekerheid) kwijt te raken en bang om stappen te zetten naar een nieuwe baan.


Inzicht in je eigen processen leert je, dat het leven je aanwijzingen geeft, om je voor te gaan bereiden op de nieuwe fase. Als je deze aanwijzingen leert herkennen, kun je met meer vertrouwen loslaten en de sprong wagen naar het nieuwe. Ik help je graag hierbij. Neem eens een kijkje op www.evsenergy.nl, mijn website. Je mag mij ook bellen of appen voor meer info of voor het maken van een afspraak.


Ik wens jullie allemaal een heel fijne dag vandaag!

 

Vissen-energie nader bekeken

Posted on May 30, 2021 at 12:45 AM

Spiritualiteit is vooral gelinkt aan de energie van Vissen.* Spiritualiteit is voor mij een thuisbasis, een naar huis gaan, één met jezelf of met anderen zijn. Maar de energie van Vissen is niet alleen maar spiritualiteit.


Vissen-energie heeft een water-basis. Een vis zwemt in het water en is daar in zijn element. Water stroomt zich aanpassend aan de vorm naar plaatsen waar zij gemakkelijk komt, maar is tegelijkertijd heel sterk en overwint bijna elke weerstand. Met de stroom meegaan is de meest vissige oplossing, laat je leiden door wat er op je pad komt in je leven.


Slapen is ook een vorm van Vissen-energie. Wat gebeurt er eigenlijk als wij slapen? Ons lichaam gaat in de ruststand, we tanken bij, herstellen, lichaamsprocessen worden getest en bijgestuurd. Wij zijn ons hiervan meestal niet bewust (tevens ook een Vissen-onderwerp). Een gezond mens slaapt in en wordt wakker uit zijn slaap van gemiddeld 8 uur alsof er nog geen uur voorbij is. Tijd lijkt niet te bestaan, omdat dat structuurelement weggespoeld wordt en geen vaste grond onder de voeten heeft. Voeten behoren trouwens ook tot het Vissen-gebied.


Ook dromen wij. Dan lijkt het net alsof we in een film zijn beland die zich afspeelt in ons hoofd. Soms doen we zelf niet eens mee in die film. Beelden lijken echt of zijn de dingen die we in onze dromen beleven slechts schijn? Bevinden we ons daadwerkelijk in een andere wereld?


Sommigen van ons hebben nachtmerries, die soms voorbodes van de hel lijken. Er spelen soms beelden mee uit het verleden, die opeens weer opduiken. Anderen krijgen visioenen. We betreden dan het rijk van de toekomst. Of we daadwerkelijk als dromende tijdreizigers ons lichaam hebben verlaten en tijdelijk even in de hel zijn of in de toekomst, weet niemand met zekerheid.


Je hebt natuurlijk ook een andere manier van dromen. Hoe zit het met de dromen die we waar willen maken? Die zijn nog geen werkelijkheid, maar er zijn mensen die zo kunnen focussen op wat zij willen, dat zij hun dromen kunnen leven. De docu-film The Secret is hieraan gewijd. Ook de filmwereld is er een waarvan vele mensen dromen. Beroemd worden en je intrede doen in de wereld van de schone schijn, glitter en glamour. Velen van die bekende acteurs of actrices hebben ondanks al hun geld en bekendheid moeite om hun leven te leven. Verslavingen zoals drank en drugs liggen er op de loer en brengt hun gezondheid in gevaar, waardoor ze hun heil zoeken bij een hulpverlenende instelling, artsen en pillen. Ze zitten vast in hun mooie villa en moeten zich verstoppen voor de pers die met veel fantasie schrijven over hun grenzeloos bestaan. De chaos slaat toe, er is geen overzicht meer in hun leven, want er mag en kan alles. Er zijn geen grenzen. The sky is the limit.


Maar is bij deze Vissen-energie the sky wel the limit? Boven ons is de lucht, de hemel, dat gebied waar je volgens vele geloven terechtkomt als je goed geleefd hebt. Bidden is een gesprek houden met je God, waardoor je met hem verbonden wordt. Door te bidden kunnen wonderen geschieden. Bidden is mystiek, je voelt de eenheid met God en de wereld en dit creëert een plaats van rust in je hoofd. Ook kun je door meditatie je terugtrekken in je eigen lichaam en dan terechtkomen in het buitenwerelds Zen-gebied, een oase van rust. Hier kun je als in een droomwereld beleven wat je in je dagelijkse wereldse leven niet kan. En dan is er ook nog reïncarnatie: na de dood verlaat je ziel je lichaam en deze kan ervoor kiezen terug te komen in een ander lichaam.


Nu je een rondleiding hebt gehad in het Vissen-domein, heb je kunnen proeven aan een deel van jezelf. Iedereen heeft naast andere typen energie ook Vissen-energie in zich (en niet alleen maar de mensen met het sterrenbeeld Vissen). Die energie kun je goed, maar ook minder prettig uitleven, door verslavingen of slaapproblemen bijvoorbeeld. Het goede nieuws is dat je hierin verbeteringen kunt aanbrengen. Als je dat graag wilt, neem dan contact met mij op om hier meer informatie over te krijgen.

 

* lees meer over Vissen-energie op internet onder de beschrijving van het sterrenbeeld Vissen, de planeet Neptunus en het 12e huis.

 

 

Van je angst af?

Posted on March 16, 2021 at 1:25 PM

Angst. Iedereen heeft er wel eens last van. In situaties die spannend of bedreigend zijn. Je merkt het aan je lichaam, dat daarop reageert. Je hart gaat sneller kloppen, je ademhaling versnelt, je bloeddruk neemt toe, in je spieren zit de spanning, je kunt trillen en zweten. Als je deze emotie goed kent, krijg je er gelijk een beklemmend, onrustig gevoel bij. Maar angst heeft ook een functie: deze zorgt ervoor dat je op zoek gaat naar veiligheid, naar wat jij op dat moment nodig hebt om te overleven.


Soms kan angst ook de overhand krijgen in je leven, je bent bang in situaties waarin dit helemaal niet nodig is. Dit kan je leven negatief beïnvloeden. Hoe kom je uit je angstcocon van belemmering weer naar mogelijkheden?


Waar komt jouw angst vandaan? Angst is een emotie en emotie is energie. En energie kun je uitlezen. De bron van de angst zichtbaar maken, is het begin van de oplossing van je angstprobleem.


Ik kan je hiermee op weg helpen. Ook in Corona-tijd, want het fijne van energie uitlezen is, dat dit telefonisch precies hetzelfde werkt als bij een visite in mijn praktijk. Kijk op mijn website: www.evsenergy.nl en bel of app mij op 06 239 62 505 voor een afspraak.


Blijf niet opgesloten door je angst, ik bied je een kans op vrijheid.

 

Relatiespiegel

Posted on November 22, 2020 at 7:05 AM

Vaak komen mensen bij mij omdat zij zich storen aan het gedrag van hun partner*. Dat is interessant, want je partner is je spiegel, de andere kant van jezelf. Die andere kant vertegenwoordigt energie die verborgen blijft in jezelf. Eigenlijk stoor je je dus aan een deel van jezelf.


Een voorbeeld hierbij laat zien wat ik hiermee bedoel. Stel je voor dat je een partner hebt die altijd in de schijnwerpers staat, alles wat hij* in handen krijgt komt tot bloei. Er is altijd aandacht voor hem* en er wordt geluisterd naar wat hij zegt: de wereld ziet hem staan. Hij zorgt er altijd voor dat alles wat in zijn belang is vóór alle andere zaken gaat, dus ook vóór jou of jouw interesses.


In zo’n geval vinden veel mensen de partner dominant of egoïstisch en beschouwen zij zichzelf als slachtoffer in deze steeds meer scheefgetrokken relatie.


Ik maak deze mensen erop attent dat hun partner hen als het ware steeds laat zien wat zij eigenlijk zouden willen of moeten doen. Om dit zo duidelijk mogelijk te maken, gooit de partner er telkens een schepje bovenop, totdat zij zich hieraan gaan storen en zich ervan bewust worden. Alleen als je je hiervan bewust wordt en jezelf niet als slachtoffer ziet, kun je hier iets aan doen. Ik nodig je uit om samen te kijken waarom je bewust of onbewust deze energie niet oppakt in je relatie.


Geïnteresseerd? Voor meer informatie of vragen hierover kun je terecht bij WWW.EVSENERGY.NL, tel. 06 239 62 505.


 

* man of vrouw: ik verwijs naar het woord “partner” in de mannelijke vorm (hij of hem), maar de partner kan evengoed een vrouw zijn, waarbij je de vrouwelijke vorm (zij of haar) gebruikt!

 

Enthousiasme

Posted on July 5, 2020 at 8:30 AM

Vandaag had ik een spirituele site bekeken en daarbij kwam het woord “enthousiasme” opeens in mij op en daarmee ook de oorspronkelijke betekenis, uit het (oude) Grieks: ἔνθεος (spreek uit: entheos), vrij vertaald: gegrepen door god. De Grieken gingen ervan uit dat mensen die helemaal opgingen in een bezigheid of geestesgesteldheid waren bezeten door een god of godin. En dat was niet negatief bedoeld. De Grieken hadden (evenals bijvoorbeeld de Romeinen) meerdere goden, die elk over bepaalde levensterreinen of onderwerpen gingen. Zo heb je bijvoorbeeld Aphrodite (Venus), godin van de liefde, Ares (Mars), god van de oorlog, Poseidon (Neptunus), god van de zee, en Hera (Juno), godin van huis en haard en natuurlijk Zeus (Jupiter), de baas over alle goden.

 

Wat ik opmerkelijk vind, is dat in onze tijd voor steeds meer mensen duidelijk wordt dat enthousiasme belangrijk is. Enthousiasme houdt het leven leuk, avontuurlijk, aantrekkelijk, wonderbaarlijk. Enthousiasme houdt in, dat je feeling hebt met wat je doet. Als je nou alleen kijkt naar je werk. Werken was vroeger voor de gewone mens alleen bedoeld om geld te verdienen om te overleven. Als je maar hard werkte, redde je het wel. Maar door de tijd heen begint steeds duidelijker te worden dat je dat alleen kunt volhouden als je je werk (of in ieder geval belangrijke onderdelen daarvan) interessant vindt. De mensen die hun baan alleen om de verdiensten hebben gekozen en uit het werk zelf weinig voldoening halen, bereiken zelden de top (tenzij ze héél erg op geld kicken, maar dáár zit dan tevens hun enthousiasme…;) en wisselen meestal op latere leeftijd nog van beroep omdat ze op een dood spoor zitten. Alleen diegenen die enthousiast zijn over hun taken, hebben vaak ook nog energie over om nog net dat stapje extra te zetten wat hen doet onderscheiden van de massa.

 

Het woord “enthousiasme” komt terug in de astrologie bij het teken Boogschutter, waarover Jupiter (de Romeinse versie van Zeus) heerst. Boogschutter houdt van goed, beter, best, groot, groter, grootst, wijs, wijzer, wijst. Uiteindelijk kom je dan uit bij God, de almachtige weet-al. Grenzen worden overschreden om meer te zijn, te worden en te maken. Boogschutter is het teken van gerechtigheid, die zal zegevieren. Het paard, dat onder dit teken valt, is dan ook niet voor niets een edel dier. Jupiter (heerser van het teken Boogschutter; oppergod van de Romeinen, equivalent voor Zeus bij de Grieken) werd niet voor niets aangeroepen voor geluk en voorspoed. Boogschutter energie beslaat naast enthousiasme ook de zin van het leven, synthese, snappen waar het allemaal om draait.

 

En that’s the point. Met enthousiasmeh eb je een doel waar je naar toe werkt, ben je bezig met groei, heb je “zin” in je leven en voel je je gelukkig. En dat is toch waar het allemaal om draait?

Maak een afspraak bij WWW.EVSENERGY.NL om te kijken waar JIJ je gelukkiger door gaat voelen, wat jouw doel is in dit leven en hoe je dat kunt bereiken. Bel 06 23962505. Gewoon doen.

Passend werk

Posted on June 21, 2020 at 7:10 PM
Als je jong bent en nog op school zit, lijkt elke dag werken ver van je bed. Je ouders doen dit wel, maar omdat jij er nog geen ervaring mee hebt, weet je meestal niet waar je op moet letten als je een beroep moet kiezen. Je wordt op school meestal geloodst naar een van de standaard opleidingen die op jouw middelbare school volgt. Heel veel mensen doen het hier mee, omdat ze niet beter weten. Ze gaan leren voor een standaard beroep, halen netjes hun diploma en dan is het goed, denken ze. Maar op zijn minst 8 uur bezig zijn met een vak, dat is nogal wat. Om dat vol te houden, moet je er echt affiniteit mee hebben. Passend werk hebben best wel wat mensen níet, omdat ze van tevoren niet beseften, hoe belangrijk werken is in je dagelijks bestaan. Het werk vinden ze misschien leuk voor een tijdje, maar niet voor meer dan een paar jaar. En dan nog de mensen die echt gemiskleund hebben op dit vlak. Die hebben hun opleiding niet gehaald of moeten afbreken, waardoor ze geen opleiding hebben voor het werk dat ze wilden gaan doen. Zij zijn ergens anders terecht zijn gekomen en niet bepaald op de plek van hun keuze. Of ze zijn er te laat achter gekomen wat voor werk ze eigenlijk willen of ze weten nog steeds niet wat voor werk bij hen past. Ze hebben wel een baantje, maar daar zijn ze niet gelukkig mee. Dan kun je die 8 uur niet volhouden, week in week uit, jaar in jaar uit. Vandaar dat veel mensen na verloop van tijd ziek worden (vaak een burn out) en je ze een carrier switch ziet maken. Nu maar hopen dat ze gelukkig zijn met hun nieuwe baan. Ben jij nog jong en sta je voor de keuze wat voor opleiding of werk je wilt gaan doen? Of zit je al een tijdje in het werkproces, maar begint het tot je door te dringen dat het werk dat je doet, jou toch niet ligt? Voel je inwendig dat het anders moet, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Kijk op WWW.EVSENERGY.NL, maak een afspraak en kijk wat voor werk echt bij jou past!

Kijk op relaties

Posted on June 15, 2020 at 6:20 PM
Een van de meest gestelde vragen die ik krijg is: "Wanneer krijg ik nou eens een leuke relatie?" Ja, wanneer ontmoet je de persoon die aan àl jouw verwachtingen voldoet en er ook nog een eigen agenda op na mag houden? Zo'n fijne hechte relatie, waarin alles besproken kan worden en waar je mag zijn wie je in wezen bent. Partners worden vaak (eerst) op een voetstuk gezet maar later in de relatie niet meer gewaardeerd vanwege specifieke eigenschappen. "Ik waardeer het zo in hem dat hij de boekhouding altijd doet" en dan later: "Ik haat hem wanneer ik hij zegt dat ik nooit m'n spullen opruim en dat ik slordig ben". Als je partner steeds dingen onder jouw aandacht brengt, zou je je eens moeten afvragen wat dat over jou zegt. En omgekeerd, wat jíj over jouw partner zegt, zou nog wel eens op jouzelf kunnen slaan. Gezien het voorbeeld dat ik hier geef, zou het zomaar mogelijk zijn dat deze partner te weinig structuur in haar leven (boekhouding) aanbrengt. Misschien is het tijd dat zij opruimt en secuur naar haar financiën kijkt. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat de andere partner voorbeeldig door het leven gaat en niets hoeft te doen. Wellicht moet deze nou juist de touwtjes wat laten vieren en wat minder kritisch en secuur naar anderen kijken, ook een mooie opdracht. Het bizarre is dat de meeste mensen die een relatie willen, naar hun ideaalbeeld op zoek zijn, maar dat dat energetisch gezien niet relevant is. Relaties (in alle vormen) zijn er juist om jou scherp te houden, om jou een spiegel voor te houden, om je te ontwikkelen en te groeien. Relaties zorgen er doorgaans voor dat jij gaat beseffen wat jouw doel hier op aarde is en dat je toch het leven gaat leven waarvoor jij in de wieg bent gelegd. Of je dan bij die partner blijft of je biezen pakt en op zoek gaat naar een andere, ligt aan de energie die er tussen de betreffende partners speelt. Maar een volgende partner speelt ook natuurlijk weer een (hoofd)rol in jouw leerproces. Relaties weerspiegelen ook vaak energetische processen die er in families spelen. Dit is complexe materie, maar komt op het volgende neer: Is er in jouw familie een tekort aan een bepaalde energie, dan wordt je energetisch gelinkt aan een andere familie die hier heer en meester in is. Dat kan in mindere en in meerdere mate het geval zijn. Jouw partner vertegenwoordigt dan vaak de aanvulling op het tekort. Al met al is het dus handig te weten dat je meestal geen partner krijgt naar je ideaalbeeld. Partners matchen in energie. Geïnteresseerd? Voor meer informatie of vragen hierover kun je terecht bij WWW.EVSENERGY.NL

Kinderen "krijgen"

Posted on June 9, 2020 at 7:35 PM
Bijna alles in het leven moet je betalen, je huis, je auto, je vakantie. Er zijn wel een paar dingen gratis, zoals je lichaam, de zon, de regen, de natuur en voor de meeste mensen heel leuk: seks (alhoewel er altijd mensen blijven die hier toch ook weer geld mee willen verdienen). Natuurlijk is seks niet alleen heel prettig, maar vanuit de natuur en ons oerinstinct bekeken ook noodzakelijk om ons voort te planten. En dat schijnen we toch wel verschrìkkelijk graag te willen, want de meeste mensen hebben kinderen. Daar ligt dan ook tevens de pijn van degenen voor wie de uitdrukking kinderen "krijgen" toch wel wat nare associaties oproept. Dat krijgen heeft nl. dan al heel wat moeite, stress, pijn èn geld gekost. Nìks kinderen krijgen en al helemaal niet gratis. Ik heb al heel wat echtparen aan tafel gehad, die vergeefs alle stappen in het reguliere medische circuit hadden doorlopen en ten einde raad waren: ze kregen maar geen kinderen. Het komt inderdaad voor dat de energie tussen de partners zelf niet geschikt is om kinderen voort te brengen. Dan houdt het op en moet je het idee van kinderen krijgen loslaten. Maar gelukkig er is meer tussen hemel en aarde, energetisch gezien. Nu beweer ik beslist niet, dat ik wonderen kan verrichten. Zéker niet. Maar soms kan ik in de energie zien, of zwanger worden tòch tot de mogelijkheden behoort. De energie is dan op een of andere manier verstoord en die moet dan bijgestuurd worden. Vaak moet je daar aanwijzingen voor opvolgen. Het kan zijn dat je anders moet gaan eten. Een edelsteen bij je moet dragen. Of dat je moet verhuizen naar een andere plek. Als jij meer hiervan wilt weten en graag een consult zou willen, bekijk dan mijn website WWW.EVSENERGY.NL en/of neem contact met mij op 06 239 62 505. En misschien kunt je dit ook vertellen aan vrienden of kennissen die worstelen met een probleem op dit vlak.

Keuzevrijdheid...

Posted on June 7, 2020 at 7:55 PM
In de Nederlandse maatschappij, het sociale circuit en het rechtssysteem wordt uitgegaan van een "redelijk denkend mens". Bestaat dat wel, een redelijk denkend mens? Hoeveel mensen menen te weten dat je bewust eigen keuzes kunt maken? Daarmee denken ze hun eigen leven te bepalen en ook het leven van anderen te beïnvloeden (het is je eigen keuze, dus ook je eigen schuld...)? In zijn interessante werk "Hoe mensen keuzes maken. De psychologie van het beslissen." werpt ook prof.dr. W.L. Tiemeijer de vraag op of mensen überhaupt in staat zijn tot een rationele en vrije keuze. Hij verwijst o.a. naar cognitieve en financieel beperkte vaardigheden van de mens en stelt dat mensen zich helemaal niet bewust zijn van veel invloeden op hun keuzegedrag. Voorts zijn er volgens de professor "grenzen aan ons vermogen tot correctie van onbewuste impulsen en welbewuste bijsturing." Je zou hieruit de conclusie kunnen trekken dat het een illusie is dat de mens zijn eigen keuzes bepaalt. Gezegden uit het dagelijks leven zoals "De mens wikt, God beschikt" en "Van het concert des levens krijgt niemand een program" lijken ook te bevestigen dat er geen eigen vrije keuze bestaat. Ook op de pagina ENERGIEPATRONEN van mijn eigen website WWW.EVSENERGY.NL staat hierover iets geschreven in iet of wat gemakkelijkere taal (hieronder de tekst omdat je anders niet weet waar ik het over heb): "Je kunt nu denken dat je toch echt zelf verantwoordelijk bent voor hoe je eigen leven loopt, omdat je je eigen keuzes maakt en je keuzes natuurlijk leiden tot wat er gebeurt. En zo denk je waarschijnlijk ook over andermans keuzes... Maar heb je dan ook nagedacht over wat aan dat proces voorafgaat, hoe je tot die keuze gekomen bent? Of over hoe die ander zijn keuze heeft bepaald? Keuzes maak je namelijk niet alleen bewust met je verstand door middel van gedachten, maar ook onbewust op basis van je gevoel, emoties, ervaring, gewoontes, overtuigingen, intuïtie, instinct, en misschien nog wel meer, wat wij niet weten." Veel mensen willen liever niet nadenken over keuzevrijheid of de illusie daarvan, omdat ze dan bang worden. Bang dat ze geen grip hebben op hun eigen leven (en dat van anderen). Ik zelf denk dat de wereld alsmede de mensheid zo fantastisch complex in elkaar zit, dat wij veel zaken niet kunnen bevatten. Er is veel meer "geregeld" dan wij vermoeden via energiepatronen, die ons stimuleren ervaringen op te doen en te leren (dit is mijn aanname). Ik wijs erop dat er in de wetenschap vele geheimen zijn geweest die door ons zijn ontrafeld, maar een feit is: hoe meer wij ontdekken, hoe meer vragen er ontstaan. En wat ik belangrijk vind aan de discussie over het wel of niet bestaan van keuzevrijheid: mensen moeten niet doen alsof ze alles al weten. Vooral niet als dat ook anderen aangaat die door hun zogenaamde wetenschap be- of veroordeeld worden (en daardoor soms onterecht een plaats krijgen in de hoek van de samenleving).

Bewustwording, wat is dat?

Posted on May 27, 2020 at 7:40 PM
Bewustwording In het spirituele of alternatieve circuit worden nogal eens termen gebruikt, waarvan je wel een beetje weet welke richting het opgaat, maar toch eigenlijk niet precies. Eén ervan is "bewustwording". Wat houdt dat eigenlijk in en waarom is bewustwording zo belangrijk in geestesland? Ik vind dat in het boek van Jean-Luc Spaninks "Excuses bedenk je, resultaten behaal je!" deze term best goed wordt uitgelegd zonder moeilijk taalgebruik. Hij schrijft dat het de bedoeling is in je leven dat je je verlangen ontdekt, je motivatie, je drive, datgene waarom eigenlijk alles draait in jouw leven. Dat is voor iedereen verschillend. De een wil de hele wereld zien, de ander wil rijk worden, de derde wil spannende verhalen schrijven. Voor je dat kunt realiseren, moet je dat verlangen eerst leren kennen. Je verlangen ligt volgens Jean-Luc Spaninks op 5 gebieden, nl. mentaal, fysiek, relationeel, financieel en spiritueel. Als er op een van deze gebieden (of meerdere) een gemis of een beperking wordt ervaren, ligt op dat gebied geheid je verlangen. Nog een manier om je verlangen te ontdekken is jezelf werkelijk te leren kennen. Hiervoor dien je je bewust te zijn van je schaduwkanten, d.w.z. eigenschappen waarvan je je niet bewust bent, die je zelfs soms ontkent. Verder hierbij van belang is dat voor het bereiken van je verlangen niet bepalend is wàt je doet, maar hóe je het doet. Spaninks gaat er daarnaast van uit dat je leven wordt bepaald door gedrag dat je kiest en dit doe je doorgaans onbewust op basis van je emoties. Je emoties komen voort uit je gedachten en je gedachten weer uit overtuigingen. Die overtuigingen creëren a.h.w. je realiteit. Wij zijn ons hiervan vaak niet bewust, omdat onze overtuigingen, gedachten, emoties en gedragspatronen al in onze kindertijd zijn gevormd. Ik onderstreep de gedachtegang van Spaninks dat bewustwording hiervan essentieel is om je verlangen te ontdekken en waar te maken. Dat maakt of je gelukkig en succesvol kunt zijn of niet. Bezoek daarom mijn website: www.evsenergy.nl en gun jezelf een afspraak om jouw verlangen te ontdekken en waar te maken!

Rss_feed